четвер, 31 грудня 2009 р.

У Берліні пройде найбільша у світі новорічна вечірка просто неба


БЕРЛІН, 31 грудня. (Ганна Снігур-Грабовська - УКРІНФОРМ). Найбільша, за даними організаторів, новорічна вечірка просто неба під назвою "Welcome 2010" пройде сьогодні ввечері у центрі Берліна. Очікується, що на традиційній "парті-милі" біля Бранденбурзьких воріт у центрі німецької столиці Новий рік зустрічатимуть понад мільйон гостей з усього світу, повідомляє власний кореспондент УКРІНФОРМу в ФРН.
Вже 15-й рік поспіль берлінська вулиця Сімнадцятого червня напередодні Нового року перетворюється на гігантську святкову пішохідну зону. У новорічну ніч берлінців та гостей німецької столиці безкоштовно розважатимуть популярні музичні колективи та ді-джеї.
На двокілометровій "парті-милі" розташовуються каруселі, дискотеки, театрально-концертні майданчики, кіоски з ласощами. Рівно опівночі у небі над Берліном вибухне фейєрверк із півтори тисячі ракет.
Організатори очікують на мільйон відвідувачів з усього світу. Як правило, бажаючих зустріти Новий рік біля Бранденбурзьких воріт набагато більше, тому вхід на "парті-милю" перекривається вже за три години до 24.00.