пʼятницю, 25 грудня 2009 р.

На Полтавщині затримано "гастролерів", яких розшукував Інтерпол

ПОЛТАВА, 25 грудня. /Сергій Пустовіт - УКРІНФОРМ /. У Полтавській області затримано чотирьох розбійників-"гастролерів", на рахунку яких низка злочинів, скоєних у різних регіонах України, а також за її межами, зокрема, в Бельгії, передає кореспондент УКРІНФОРМу з посиланням на ВЗГ ГУМВС в області.
Усі члени злочинної групи - етнічні вірмени, двоє з яких мають українське громадянство. На Полтавщині вони "брали" сейфи в різних організаціях і на підприємствах, застосовуючи своє вміння швидко проникати в приміщення з броньованими дверима і так же спритно відкривати металеві сейфи з грошима.
Значну частину розбійницьких нападів "гастролери" здійснили в сільській місцевості. Вони пограбували ВАТ "Агроцентр" у селі Устивиця Великобагачанського району, ЗАТ "Гадяч Сир" у райцентрі Гадяч, ТОВ "Багачанське" у райцентрі Велика Багачка, здійснили 9 нападів на сільські відділення зв'язку.
Загалом, за даними міліції, на сьогодні доведено їх причетність до 20 розбійницьких нападів. Але при цьому вони підозрюються у численних злочинах, скоєних у Дніпропетровській, Київській та інших областях України.
Один із цієї четвірки розшукується правоохоронцями Бельгії за вчинення злочинів із застосуванням вогнепальної зброї. Відомо також, що цього злочинця було засуджено до 10 років позбавлення волі, однак він зміг організувати групову втечу з в'язниці.