понеділок, 28 грудня 2009 р.

Погода: наступної доби очікується ускладнення погодних умов

КИЇВ, 28 грудня. /Віктор Чухліб - УКРІНФОРМ/. Наступної доби, у вівторок, 29 грудня, на всій території країни очікується ускладення погодних умов. У зв'язку з переміщенням активного циклону зі Скандинавії очікуються пориви північно-західного вітру 15-20 м/с, у Криму, в Херсонській, Запорізькій, Донецькій, Луганській областях місцями 25-30 м/с. Подекуди, крім Криму, відбуватиметься налипання мокрого снігу, наростатиме ожеледь, закружляють хуртовини, на дорогах проступатиме ожеледиця. Про такий розвиток метеоситуації вівторка кореспондентові УКРІНФОРМу повідомили в Українському гідрометцентрі.
Згідно з прогнозом синоптиків, вночі 29 грудня у північних та місцями центральних областях пройде сильний сніг, мокрий сніг. Температура повітря вночі та вдень у західних областях становитиме 1-6° морозу, на решті території - від 3° морозу до 3° тепла. В Криму термометри вночі покажуть 0-5° тепла, вдень - 4-9° вище нуля.
У Києві та Київській області також матимуть місце складні погодні умови - вночі пройде сильний, вдень помірний сніг та мокрий сніг. Місцями відбуватиметься налипання мокрого снігу, наростатиме ожеледь, на дорогах проступатиме ожеледиця. Вітер північно-західний, 7-12 м/с, пориви 15-20 м/с, хуртовини. Температура впродовж доби - від 3° морозу до 2° тепла.