вівторок, 29 грудня 2009 р.

Сьогодні в Україні утримаються складні погодні умови - Укргідрометцентр

КИЇВ. 29 грудня. /Віктор Чухліб - УКРІНФОРМ/. Сьогодні вдень в Україні утримаються складні погодні умови. Пориви вітру сягатимуть 15-20 м/с, у Криму, Херсонській, Запорізькій, Донецькій, Луганській областях місцями 25-30 м/с; подекуди, крім Криму, відбуватиметься налипання мокрого снігу, ожеледь, хуртовини, на дорогах ожеледиця. Про такий перебіг синоптичної ситуації вівторка, 29 грудня, кореспондентові УКРІНФОРМу повідомили синоптики Українського гідрометцентру.
Вони попереджають, що внаслідок рясних опадів у вигляді дощу та мокрого снігу на річках Криму можливі підняття рівнів води на 0,3-0,8 м над поточними. 29-31 грудня на рiчках басейну Прип'ятi в межах Волинської та Рiвненської областей очiкується продовження пiдняття рiвнiв води на 0,1-0,3 м над поточними з послабленням льодового покриву та можливим підтопленням заплав.
Впродовж дня у Києві та Київській області очікуються пориви вітру 15-20 м/с, хуртовини, місцями налипання мокрого снігу, ожеледь, на дорогах ожеледиця, йдеться у повідомленні Укргідрометцентру.