понеділок, 17 травня 2010 р.

Хакери продають зламані аккаунти Twitter тисячами

КИЇВ. (УКРІНФОРМ). Тисячі зламаних аккаунтів Twitter надійшли у продаж на російських хакерських форумах, повідомляє УКРІНФОРМ із посиланням на видання Technology Review, яке наводить слова провідного експерта з безпеки "Лабораторії Касперського".
Облікові записи популярного сервісу мікроблогів продають за ціною від 10 до 20 центів за штуку при одночасній купівлі тисячі аккаунтів. При цьому облікові записи користувачів з великою кількістю відвідувачів (followers) оцінюються за найвищою ціновою планкою.
Найчастіше облікові записи Twitter зламуються з використанням фішінгових сайтів або програм-троянів. Після зламу в мікроблозі часто розміщуються посилання, при переході за якими у відвідувачів користувача відкривається рекламний банер з пропозицією придбати антивірусне ПЗ.
За словами експерта, оцінити точну кількість викрадених облікових записів неможливо. Проте він вважає, що їх число становить декілька десятків тисяч. Усього в Twitter зареєстровано понад 100 мільйонів облікових записів, а активно користуються сервісом близько 15 мільйонів осіб.