вівторок, 25 травня 2010 р.

"Євробачення-2010": сьогодні перший півфінал, а Альоша заспіває у четвер

КИЇВ, 25 травня. (УКРИНФОРМ). У столиці Норвегії сьогодні відбудеться перший півфінал пісенного конкурсу "Євробачення-2010", у якому буде визначено десятьох фіналістів. Проте українців більше цікавить другий півфінал - у четвер, під час якого під восьмим номером виступатиме наша співвітчизниця Альоша з піснею Sweet people ("Милі люди").
Фінал конкурсу відбудеться в суботу, 29 травня.
Усього в "Євробаченні-2010" візьмуть участь представники 39 країн. У фінал відберуть лише 25. П'ять країн уже потрапили туди автоматично: Франція, Німеччина, Іспанія і Велика Британія - як засновниці конкурсу і Норвегія - як торішній переможець.
Альоша (Олена Кучер) народилася 14 травня 1986 року в Запоріжжі. З дитинства в Олени були помітні здібності до музики: з п'ятого класу вона співала у шкільному хорі, з 15 років займалась у студії "Юність", а вдома вчила тексти пісень вітчизняних і зарубіжних виконавців. У 18 років Олена вступила до Київського національного університету культури та мистецтв на факультет естрадного вокалу. Альоша має унікальний голос із діапазоном у 4 октави. Її дебютний англомовний альбом виданий в Америці. На цей час співачка працює над другою платівкою.