вівторок, 11 травня 2010 р.

Знову виникли труднощі з авіасполученням у південно-західній Європі через хмару попелу

КИЇВ, 11 травня. /УКРІНФОРМ/. Хмара вулканічного попелу утрудняє повітряне сполучення над південною і центральною Іспанією, а також Португалією, у тому числі Канарськими островами і Мадейрою. Про це повідомляється у заяві європейського авіарегулятора Eurocontrol, передає УКРІНФОРМ із посиланням на Рейтер.
У подальшому передбачається, що область, забруднена викидами ісландського вулкану, переміщатиметься на північний схід, проходячи над Іберійським півостровом у бік південно-західної Франції. У цілому, ступінь концентрації попелу над Північною Атлантикою поступово знижується, говориться у повідомленні.
У зв'язку з наближенням попільних хмар у Марокко сьогодні було призупинено роботу кількох аеропортів на півночі країни. Були закриті до 15.00 за київським часом аеропорти Касабланки і Рабата, Танжера, Тетуана й Ес-Сувейри.
Як повідомляв УКРІНФОРМ, у середині квітня небо над Європою на кілька днів було закрите для польотів цивільної авіації через вулканічний попел, який становить небезпеку для літаків.