середу, 5 травня 2010 р.

Інопланетяни існують, але людям з ними краще не зустрічатися - британський астрофізик

КИЇВ. (УКРІНФОРМ). Інопланетяни існують, але людям з ними краще не зустрічатися, вважає відомий британський астрофізик Стівен Хокінг. Учений, багато років прикутий до інвалідного візка, розповів про свої припущення щодо життя за межами нашої планети у документальному телесеріалі науково-популярного каналу Discovery Channel, повідомляє УКРІНФОРМ із посиланням на discovery.com.
У новому серіалі Хокінг заявив, що інші форми життя, швидше за все, існують у багатьох куточках Всесвіту - але інопланетяни можуть просто використовувати Землю як джерело ресурсів з тим, щоб між іншим захопити її і рушити далі.
"Якщо прилетять жителі інших світів, то наслідки можуть бути такими ж, як для індійців під час прибуття Колумба до Америки - тобто не найкращі", - сказав учений.
Таким чином, замість того щоб намагатися встановити контакт з іноземними істотами, нам, навпаки, потрібно його уникнути, говорить Хокінг.
"На мою думку, одні лише цифри змушують думати, що інопланетяни існують. Реальна проблема полягає в тому, щоб з'ясувати, як вони виглядають", - відзначив він.
Проте Хокінг вважає, що найбільша частина мешканців Всесвіту, швидше за все, подібна до мікробів.