вівторок, 11 травня 2010 р.

Інтернет змінює спосіб мислення - вчені

КИЇВ, 11 травня. /УКРІНФОРМ/. На думку британських учених із Університету Лондона, наступ Інтернету та широке проникнення в наше життя електронних гаджетів призводить до того, що змінюється спосіб мислення, повідомляє УКРІНФОРМ із посиланням на Бі-Бі-Сі.
Під час дослідження майже 100 добровольцям було запропоновано відповісти на різні питання за допомогою Інтернету. Виявилося, підлітки від 12 до 18 років у пошуках відповідей на питання проводять в Інтернеті менше часу, ніж доросліші люди. Крім того, підлітки, що зростали разом із Інтернетом, набагато ефективніше вирішували одночасно різні завдання. Наймолодші учасники експерименту (народилися після 1993 року) значно частіше просили допомогти з відповідями своїх друзів через "аську" й інші месенджери, ніж намагалися знайти інформацію самостійно.
Дослідники підкреслюють, що молоді люди на жодному сайті не затримувалися довго, і це вказує на зниження їхніх здібностей до концентрації уваги. А таке зниження концентрації, на думку лікарів, із віком може призвести до виникнення психічних захворювань, зокрема таких як деменція (недоумство).