вівторок, 11 травня 2010 р.

Уго Чавес став найпопулярнішим мікроблогером Венесуели

КИЇВ, 11 травня. (УКРІНФОРМ). Мікроблог президента Венесуели Уго Чавеса встановив рекорд країни за числом читачів. Передплатниками на сторінку президента на сервісі Twitter стали більш як 237 тисяч осіб, повідомляє УКРІНФОРМ з посиланням на Lenta.ru.
У.Чавес, представлений у Twitter як користувач chavezcandanga, обійшов за популярністю колишнього рекордсмена мікроблогосфери Венесуели - телеканал Globovision. Мікроблог цього єдиного в країні опозиційного телеканалу передплатили 234 тисячі користувачів сервісу.
У своїх останніх виступах Чавес неодноразово звертав увагу публіки на стрімко зростаючу популярність свого мікроблога. За словами Чавеса, він отримав понад 50 тисяч повідомлень від людей, налаштованих як доброзичливо по відношенню до президента, так і негативно. Раніше венесуельський президент анонсував створення особливої команди з 200 фахівців, які допоможуть йому впоратися з напливом призначених для користувача повідомлень.
Президентський мікроблог з'явився у Twitter 27 квітня 2010 року. Вже в перший день у мікроблога президента Венесуели налічувалося понад 56 тисяч читачів. Зараз, за оцінками аналітиків, щодня число читачів Чавеса збільшується на 20 тисяч осіб.
Примітно, що в одному з перших записів лідер Венесуели покликав у Twitter своїх ідейних прихильників - лідера кубинської революції Фіделя Кастро і президента Болівії Ево Моралеса. Однак у травні мікроблог на Twitter завів один з латиноамериканських противників Чавеса - президент Колумбії Альваро Урібе.
Крім того, як стало відомо, Twitter поповнився 3 травня сторінкою прес-аташе Державного департаменту США П.Дж.Кроулі (P.J. Crowley). В одному із своїх перших записів американський дипломат пояснив своє рішення завести мікроблог так: "Як я міг устояти, враховуючи появу тут мікроблога chavezcandanga?".