четвер, 13 травня 2010 р.

Число жертв різанини в китайському дитячому садку зросло до дев'яти осіб

ПЕКІН, 13 травня. (Ольга Танасійчук - УКРІНФОРМ). Кількість жертв вчорашньої різанини в дитячому садку в повіті Наньчжен провінції Шеньсі на північному заході Китаю досягла дев'яти осіб, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу.
У лікарні померла одна з поранених, 80-річна мати власниці приватного садка і його виховательки, убитої разом з дітьми напередодні.
Серед 11 поранених дітей двоє знаходяться в критичному стані.
Як повідомляв УКРІНФОРМ, 12 травня близько 8 годин ранку 48-річний житель села Ліньчан У Хуаньмінь увірвався до місцевого дитячого садка, напав з ножем на дітей і вихователів і порізав їх всіх (на момент страшної трагедії в садку знаходилося близько 20 дітей), після чого повернувся додому і скоїв самогубство.
Як показало попереднє розслідування, злочинець здав 50-річній У Хун'ін свій будинок для організації в ньому приватного дитсадка без отримання дозволу від місцевої влади. У квітні він зажадав звільнити приміщення у зв'язку із завершенням строку оренди, але жінка заявила, що зможе зробити це влітку, під час канікул. Такий поворот подій не задовольнив домовласника і він вирішив його по-своєму.
У середу, відразу після п'ятого менш ніж за 2 місяця нападу на дітей в Китаї, міністерства громадської безпеки і освіти провели спільну загальнонаціональну селекторну нараду, зажадавши від органів на місцях ще більш посилити заходи безпеки в дошкільних і шкільних установах, а також місцях, де проходять різні масові дитячі заходи. У приватних закладах мають перевірити всі умови і законність оренди приміщень. Член Держради і міністр громадської безпеки Мен Цзяньчжу закликав поліпшити роботу з надання психологічної допомоги асоціальним елементам суспільства і людям, схильним до параноїдальної та психопатичної поведінки. Влада також рекомендує представникам правоохоронних органів більше уваги приділяти рішенню побутових суперечок і не допускати виникнення соціального невдоволення.
Близько 500 пекінських дитсадків і початкових шкіл найняли більше як 2 тис. професійних охоронників, передає Синьхуа з посиланням на представника столичного управління громадської безпеки. Однак ще 4,5 тис. дошкільних установ і шкіл Пекіна поки цього не зробили.