середу, 5 травня 2010 р.

Польські туроператори пропонують новий екскурсійний напрям - "Смоленськ-тур"

ВАРШАВА, 5 травня. (Юрій Банахевич - УКРІНФОРМ). Польські туроператори започаткували новий напрям для поїздок туристів - до місця авіакатастрофи літака президента Польщі під Смоленськом. Ця послуга, разом з витратами на російську та білоруську візи, коштуватиме полякам 1000-1100 злотих (за нинішнім курсом приблизно 340-370 доларів США), передає власний кореспондент УКРІНФОРМу.
За інформацією керівника Варшавської тур-фірми "Спільнота 2000" Марека Сколімовського, новий екскурсійний тур в його компанії триватиме п'ять днів, з яких два дні - на перебування в Смоленську, зокрема з відвідуванням місця авіакатастрофи повітряного судна. "Перші дзвінки розпочалися відразу після катастрофи. Спочатку це були телеканали і державні інституції, які просили про допомогу в організації переїзду і проживання в Смоленську. А сьогодні про можливість поїздки в це місце запитують різні компанії, організації й окремі фізичні особи від студентів до пенсіонерів. У них усіх одне запитання: чи під час поїздки можна буде відвідати місце авіакатастрофи", - зазначив М.Сколімовський. За його інформацією, з осені фірма пропонуватиме також спеціальні тури до Смоленська для шкіл та гімназій.
Газета "Метро" повідомляє, що хоча великі польські туроператори поки що не проявляють надзвичайного інтересу до нового напряму поїздок, деякі з них усе ж вносять зміни в російські екскурсійні тури. Зокрема, турфірма "Orbis Travel" в дев'ятиденну поїздку "Санкт-Петербург-Мєдноє-Москва-Катинь" додає ще один пункт - Смоленськ.