вівторок, 11 травня 2010 р.

Тернопільські ветерани Радянської армії та УПА на знак примирення потисли руки

ТЕРНОПІЛЬ. (Олег Снітовський - УКРІНФОРМ). Поки владі на державному рівні не вдається примирити ветеранів, що воювали у Другу світову "по різні сторони барикад", таке примирення у Тернополі знаходять самі ветерани.
У ці дні колишні воїни Радянської армії та УПА разом зустрічаються із школярами, щоб розповісти свою правду про минулу війну, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу.
Так, у п'ятій школі перед старшокласниками виступили член Всеукраїнського об'єднання ветеранів Михайло Юхновський та голова Тернопільського братства ОУН-УПА Петро Касінчук.
Перший розпочав війну у 1941 році у Білій Церкві і разом із 2-м Білоруським фронтом дійшов до Варшави. За словами ветерана, усі вони - бійці, солдати, які у складі різних збройних формувань воювали за одне - визволення України. А протистояння між людьми, які проливали кров на одній війні - насаджується штучно.
Так само думає і Петро Касінчук, котрий пройшов визвольну боротьбу і "сталінські" табори. Він наголосив, що настав час забути старі образи і об'єднатися. Адже примирення досягли ветерани у Німеччині, Франції, Іспанії. І лише в Україні деякі політики продовжують роздмухувати ворожнечу.
На підтвердження своїх слів ветерани потиснули один-одному руки і сфотографувалися на згадку.