середу, 5 травня 2010 р.

НАТО сподівається продовжити співпрацю з Україною на існуючих засадах - генсек Альянсу

БРЮССЕЛЬ, 5 травня. /Дмитро Шкурко - УКРІНФОРМ/. НАТО сподівається продовжити співпрацю з Україною на існуючих засадах, але прийняття рішення щодо перспективи таких відносин є виняткоово внутрішньою справою України. Про це сьогодні у Брюсселі, відповідаючи на запитання кореспондента УКРІНФОРМу, заявив генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен.
"Наші відносини з Україною будуються на принципах, які були викладені у 2008 році (під час саміту НАТО в Бухаресті - ред). Але, очевидно, що це справа України - приймати рішення щодо власного майбутнього і вирішувати, чи мають відносини між Україною та НАТО грунтуватися на партнерстві або ж на перспективі членства. Виходячи з того, що ми чули від української сторони, я очікую, що Україна продовжуватиме співробітництво з НАТО в існуючих рамках", - зауважив керівник Альянсу.
Водночас генсек НАТО не дав відповіді на запитання щодо можливості його особистої зустрічі з Президентом України Віктором Януковичем, яку раніше, за його словами, він мав намір провести "найближчим часом".
"Я б очікував на зустріч на політичному рівні в форматі Комісії НАТО-Україна у червні в рамках зустрічі міністрів оборони НАТО", - сказав Андерс Фог Расмуссен.