пʼятницю, 14 травня 2010 р.

ВР встановила право для покупця протягом 14-ти днів обмінювати товар неналежної якості

КИЇВ, 14 травня. (Олена Кривенко - УКРІНФОРМ). Верховна Рада ухвалила Закон "Про внесення зміни до статті 707 Цивільного кодексу України (щодо правового регулювання обміну товарів неналежної якості)". За це рішення проголосувало 310 депутатів, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу.
Цим законом стаття 707 Цивільного кодексу України викладається таким чином: "Покупець має право протягом 14-ти днів з моменту передання йому непродовольчого товару належної якості, якщо триваліший строк не оголошений продавцем, обміняти його у місці купівлі або інших місцях, оголошених продавцем, на аналогічний товар інших розміру, форми, габариту, фасону, комплектації та інше. У разі виявлення різниці в ціні покупець проводить необхідний перерахунок з продавцем.
Відповідно до цього закону, якщо у продавця немає необхідного для обміну товару, покупець має право повернути придбаний товар продавцеві та одержати сплачену за нього грошову суму.
Вимога покупця про обмін або повернення товару підлягає задоволенню, якщо товар не був у вжитку, збережено його товарний вид, споживчі властивості та за наявності доказів придбання товару в цього продавця.
Перелік товарів, що не підлягають обміну або поверненню на підставах, передбачених цією статтею, встановлюється спеціальними нормативно-правовими актами.