пʼятницю, 21 травня 2010 р.

Фестиваль української музики і театру "ГОГОЛЬFEST" вперше відбудеться у Росії

МОСКВА, 21 травня. (Ігор Соловей - УКРІНФОРМ). Відомий фестиваль української музики і театру "ГОГОЛЬFEST" вперше відбудеться у Росії. У рамках фестивалю, який проходить з 21 по 23 травня у Пермі, виступлять Олег Скрипка і гурт "Воплі Відоплясова", "Бумбокс", Катя Chilly, "Перкалаба", "Гайдамаки", "Даха Браха", ансамбль "Чоботи з Бугая", театр "ДАХ", а також Пермський духовий оркестр, повідомили власному кореспондентові УКРІНФОРМу у РФ організатори фестивалю.
"Сформувавшись у культурному просторі України як форум, який об'єднує у собі сучасний живопис й інсталяцію, аудіовізуальні мистецтва, театр, сучасний танець й освітню програму, фестиваль перестав обмежуватися українською програмою. "ГОГОЛЬFEST", який традиційно відкриється восени 2010 року грандіозним театральним шоу на Майдані Незалежності у Києві, навесні, завдяки Пермській краєвій філармонії і продюсерові Олександру Чепарухіну, вперше залишає межі України й отримає пермську прописку", - говориться у повідомленні пермського театру "Сцена-Молот".
У перший день, у п'ятницю, 21 травня, "ГОГОЛЬFEST" представить унікальний проект, створений спеціально для Пермі: це спільний концерт Інни Желанної, гурту "Даха Браха" і Каті Chilly.
"Катя Chilly - "диво" української музики, найгучніше відкриття останніх років, переможниця всіляких конкурсів й оглядів, володарка одного з найпроникливіших голосів сучасності. Їй вторитиме Інна Желанна з Москви - засновниця легендарного гурту Farlanders, що виступав на найбільших етнічних фестивалях Європи й США. Її неповторний стиль, який самою Інною названо ethno-psychedelic-progressive, - це суміш гіпнотичних переливів і медитативного трансу, приправлений народною стилістикою", - говориться у повідомленні.
Потім гурт "Воплі Відоплясова", що вперше дає живий концерт у Пермі, виступить на сцені академічного театру "Театр". Він представить ексклюзивний проект разом із Пермським духовим оркестром і хором "Млада".
День завершиться українським етно-диско від Олега Скрипки за участю ансамблю "Чоботи з Бугая".
Концерти супроводжуватиметься танцювальною програмою, показом модної колекції в українському етнічному стилі і дегустацією українських національних страв.
У суботу, 22 травня, один із найзначніших українських театральних проектів останніх років "ДАХ" на майданчику "Сцени-Молот" покаже музичну виставу "Король Лір". Музику до вистави виконає гурт "ДахаБраха" - музичний колектив театру, що грає, за їх власним визначенням, у стилі етно-хаус.
Концерт проекту "Бумбокс" на сцені театру "Театр" стане апогеєм вечора. Разом із "Бумбоксом" виступить гурт "Перкалаба", який "у своїй творчості віддає перевагу традиційній етнічній музиці".
У неділю театр "Дах" і гурт "ДахаБраха" представлять концерт-перформанс "Dreams of The Lost Road" ("Сни втраченої дороги"), замішаний на відеоарті, лазерному шоу, витонченому символізмі і музиці.
Закриє фестиваль виступ гурту "Гайдамаки", який представить "музичне шоу у стилі "козак-рок".