неділю, 9 травня 2010 р.

Nokia подала ще один позов проти Apple із-за iPad

КИЇВ, 8 травня. (УКРІНФОРМ). Фінський виробник стільникових телефонів Nokia повідомила про подачу в американський Федеральний суд штату Вісконсин ще одного позову проти компанії Apple. Раніше Nokia звинувачувала Apple в порушенні прав на патенти при виробництві пристроїв iPod і iPhone. Тепер з аналогічними звинуваченнями Nokia виступила і щодо iPad, повідомляє УКРІНФОРМ з посиланням на cybersecurity.ru.
У позові Nokia говориться, що в продукті Apple iPad порушуються п'ять патентів, права на які належать Nokia. Вказані патенти торкаються технологій розширеної передачі даних і голосу, використання системи позиціонування в додатках, а також інновацій, пов'язаних з розташуванням передаючої антени всередині пристрою. "Ці патентовані інновації надто важливі для Nokia і успіху компанії на ринку, оскільки вони дозволяють створювати продукти з поліпшеною продуктивністю і дизайном", - говориться в заяві Nokia.
У повідомленні фінської компанії для ЗМІ говориться, що за останні 20 років Nokia вклала близько 40 млрд євро в дослідження і розробки і на сьогодні в її портфелі знаходиться близько 11 000 патентів.
У компанії Apple на новий позов Nokia поки ніяк не відреагували, але акції Apple на ранкових торгах в США з моменту відкриття просіли на 2% до 241,64 доларів за папір.