середу, 5 травня 2010 р.

В Італії вперше жінку оштрафували за носіння паранджі

КИЇВ, 5 травня. /УКРІНФОРМ/. З мусульманки туніського походження Амель Мармурі в Італії стягнули штраф у розмірі 500 євро за носіння паранджі. За даними поліції, це перший подібний випадок в Італії, повідомляє УКРІНФОРМ із посиланням на The Daily Telegraph.
Жінка зайшла на пошту італійського містечка Новара, коли до неї підійшли поліцейські та вручили повідомлення про штраф. Носіння в громадських місцях аксесуарів, що закривають обличчя, зокрема мотоциклетних шоломів, заборонено в Італії 1975 року з метою боротьби з тероризмом. У Новарі в січні цього року заборонили носіння паранджі.
Чоловік Амель заявив, що його дружина продовжуватиме закривати обличчя, оскільки він не хоче, щоб її бачили інші чоловіки, але в майбутньому через загрозу нових штрафів їй доведеться проводити більше часу вдома.
Заборону на носіння паранджі підтримують у багатьох європейських країнах. Президент Франції Ніколя Саркозі вже кілька років добивається заборони на цей вид одягу. В кінці квітня за заборону носіння паранджі проголосувала нижня палата бельгійського парламенту.