середу, 5 травня 2010 р.

Гормональна контрацепція знижує сексуальне бажання у жінок - вчені

КИЇВ, 5 травня. /УКРІНФОРМ/. Дослідники Гейдельберзького університету в Німеччині прийшли до висновку, що гормональні контрацептиви здатні викликати сексуальну дисфункцію, пов'язану із зниженням сексуального бажання у жінок, повідомляє УКРІНФОРМ з посиланням на Telegraph.
За словами вчених, такий розлад, що проявляється у зниженому потягу, надзвичайно поширений. Від нього страждає приблизно дві жінки з кожних п'яти. Дослідники опитали 1086 жінок, які були сексуально активні за останній місяць. Їх попросили заповнити анкету, спеціально розроблену для визначення проблем сексуального характеру. Отримані результати порівняли з методом контрацепції, яким жінки користувалися протягом останніх 6 місяців. Виявилося, жінки, які приймали гормональні контрацептиви, страждали від найбільшого числа сексуальних розладів, пов'язаних з дисфункцією, в порівнянні з тими, хто користувався, наприклад, презервативами.
На думку експертів, компоненти контрацептивів порушують гормональний баланс у жінки, що, природно, впливає на сексуальне життя.