четвер, 27 травня 2010 р.

На Волині багатодітна матір задушила новонароджену дитину

ЛУЦЬК, 27 травня. /Зіновій Жижара - УКРІНФОРМ/. Багатодітна матір з Волині невідомо з яких причин не захотіла шостої дитини, яку народила. І задушила немовля одразу ж після пологів, які провела сама, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу.
Трагедія сталася в одному з сіл Луцького району. Мертве немовля, горло якого було перетягнуто еластичним бинтом, на сільському звалищі випадково виявили діти, що там гралися. Підозра одразу ж впала на багатодітну Світлану Х., що напередодні ходила вагітною.
Як розповів слідчий райвідділу міліції Віталій Маковський, багатодітна жінка спочатку нізащо не визнавала злочину, постійно змінювала свої покази. І лиш коли її вину було встановлено з допомогою експертизи ДНК, зізналась у скоєному. Але чому це зробила - навідріз відмовляється говорити.
За словами сільського голови Руслани Пастерук, оносельчани досі не можуть повірити тому, що сталося. Адже всі знали Світлану як зразкову матір, що дбайливо виховувала пятьох дітей, котрі завжди були доглянуті, охайні.
За професією фельдшер, Світлана колись сама неодноразово приймала в односельчанок пологи. Але на цей раз, коли прийшла пора їй самій народжувати шосту дитину, не випадково вирішила обійтися без сторонньої допомоги.
Нині у слідства кілька версій злочину, серед яких - проблеми з алкоголем у минулому або ж післяпологова депресія. Що б не було причиною, але покарання чекає жінку одне - не менше п'яти років позбавлення волі.