четвер, 27 травня 2010 р.

Чупакабра знову мандрує тернопільськими селами

ТЕРНОПІЛЬ, 26 травня. /Олег Снітовський - УКРІНФОРМ /. Після деякого затишшя невідомий звір, якого в народі називають чупакаброю, знову заявив про себе у деяких тернопільських селах, передає кореспондент УКРІНФОРМу.
Як повідомляє газзета "Вільне життя", Петро Цицюра з Великого Раковця, що на Збаражчині, прокинувся біля третьої години ночі від галасу на подвір'ї. Наспіх одягнувся, вибіг на поріг, увімкнув світло й те, що побачив - вразило: біля клітки з кролями порядкували дві невідомі істоти завбільшки з німецьку вівчарку й кудлаті, наче вівці. Чи то злякавшись світла, чи свисту й крику - звіри зникли в темряві. Щойно він влігся спати, як знову почув вовтузіння на подвір'ї. Вийшов і очам не повірив - над вже порожньою кліткою схилилося тепер четверо великих звірів.
У тому, що вночі до Петра Петровича навідувалися чупакабри, ніхто з односельців не сумнівається. Як доказ - сліди у формі трилисника з гострими кігтями та завбільшки з добрячий чоловічий кулак. Подібний випадок зафіксований і в сусідньому селі. Про темні справи невідомого звіра розповідають жителі ще чотирьох районів Тернопільщини.
Багато хто в області переконаний, що чупакабра - результат схрещування кенгуру з бродячим собакою або вовком. "Таке схрещування неможливе через так званий ізоляційний бар'єр, - пояснює завідувач кафедри зоології, професор Тернопільського національного педагогічного університету ім. В. Гнатюка Василь Кваша. - Міжвидових гібридів не буває. Коли навіть припустити, що чупакабра з'явилася внаслідок схрещування окремих особин, то це міг бути хіба дикий чи здичавілий домашній собака з вовком. Їхнє потомство й справді вирізняється особливою силою і відсутністю страху перед людьми. Ймовірним також є схрещування рисі та лісового кота. Все інше - зі сфери фантастики", - впевнений науковець з Тернополя.