середу, 5 травня 2010 р.

У Запоріжжі встановлено пам'ятник Сталіну. Є нові жертви диктатора

ЗАПОРІЖЖЯ, 5 травня. (Лілія Клименко - УКРІНФОРМ). Сьогодні в Запоріжжі обласна організація Коммпартії України встановила пам'ятник Іосипу Сталіну, передає кореспондент УКРІНФОРМу.
Відкриття бюста вождеві всіх часів і народів на двометровому постаменті відбулося поблизу будівлі обкому КПУ у Жовтневому районі міста. Пам'ятник відлито зі спеціального сплаву, що не піддається корозії. Іосип Сталін зображений у мундирі генералісимуса Радянського Союзу.
На відкритті зібралося кілька сот ветеранів ВВВ, а також представники Компартії України. Літні люди тримали в руках фото свого кумира і транспаранти "За Батьківщину, за Сталіна!"
Акція супроводжувалася промовою генералісимуса, присвяченою закінченню війни і капітуляції Німеччини.
Представники ВО "Свобода", які мали намір не допустити відкриття монумента "тиранові і деспотові", в останню мить передумали пікетувати захід і в супроводі міліції вирушили з маршем протесту до запорізької міськради.
Під час проведення урочистого мітингу, присвяченого Іосипу Джугашвілі, двом ветеранам і пенсіонерці стало зле. Літня жінка померла на місці. Як прокоментував лікар "швидкої допомоги", погіршення стану ветеранів було викликане психо-емоційним перевантаженням і спекою. Люди більше години простояли під палючим сонцем, а поруч не було жодного медпрацівника.
Після урочистої частини всі присутні могли скуштувати солдатської каші і бойових 100 грамів.
З ранку підступи до будівлі обкому компартії охороняють міліція й активісти. За їх словами, чергування буде цілодобовим, щоб запобігти провокаціям з боку "радикально налаштованих націоналістів".