четвер, 13 травня 2010 р.

Брудні клавіатури є розсадником небезпечних бактерій

КИЇВ, 13 травня. /УКРІНФОРМ/. Британське хімічне товариство закликає звертати увагу на правила гігієни в офісі. Для залучення громадськості до даної проблеми Хімічне товариство планує опублікувати фотографії найбрудніших клавіатур, які вдасться виявити, оскільки клавіатури є розсадником небезпечних бактерій, повідомляє УКРІНФОРМ з посиланням на Daily Mail.
Дослідження Хімічне товариство проводило на прикладі клавіатур із власних лондонських офісів. У ході огляду робочих місць було знайдено клавіатуру настільки брудну, що мікробіолог наказав її негайно вмістити у зону карантину і відмити. У цій клавіатурі було виявлено в 150 раз більше бактерій, ніж допускає норма. Таким чином, вона виявилася в 5 раз більш брудною, ніж сидіння на унітазі.
Вчені зробили забір проб із 33 клавіатур задля виявлення отруйних бактерій e.coli, коліформ, стафілокока золотистого і ентеробактерій. А потім отримані результати порівняли із забором, зробленим із сидіння унітаза і ручки дверей туалету. Чотири клавіатури було оцінено як потенційно небезпечні для здоров'я, а одну визнано взагалі непридатною для використання. У двох був тривожний рівень коліформ і ентеробактерій, один контакт з якими здатний викликати захворювання.
Згідно зі статистикою дослідників, 1 людина із 10 ніколи взагалі не чистила клавіатуру, а 20% ніколи не чистили комп'ютерну мишу. Близько половини людей чистять клавіатуру рідше, ніж один раз на місяць.