середу, 5 травня 2010 р.

Поляки закликають росіян ще раз оглянути місце авіакатастрофи під Смоленськом

ВАРШАВА, 5 травня. (Юрій Банахевич - УКРІНФОРМ). Міністр юстиції Польщі Кшиштоф Квятковський звернувся до російських колег з проханням здійснити негайні дії по обгородженню місця падіння президентського літака і детального пошуку решток повітряного судна й особистих речей загиблих. Це рішення прийнято у зв'язку із зверненням до вищих інстанцій Польщі членів туристичної групи, які два дні тому на місці трагедії знайшли багато речей з борту Ту-154, передає власний кореспондент УКРІНФОРМу.
К.Квятковський повідомив, що дав особисте доручення генеральному прокуророві РП Анджею Серемету, який перебуває у Москві у зв'язку з розслідуванням причин трагедії літака, щоб він передав російській стороні польське прохання. "Не уявляю іншої реакції, ніж здійснення негайних кроків на місці катастрофи. Це нас змушує зробити повага до родичів загиблих, які повинні мати повну підтримку і бути переконаними, що ми зробили усе, щоб поховати їх рідних", - наголосив він.
Як повідомив в інтерв'ю телеканалу tvn24 один з членів цієї туристичної групи, на місці трагічних подій тритижневої давності поляки "виявили жахливу картину": на необгородженій території, де не було правоохоронних органів чи охоронців, можна легко знайти фрагменти літака, взуття, фотознімки й навіть гроші, що належали учасникам трагічного авіарейсу. Оскільки місце було відкрите для доступу усіх бажаючих, поляки прийняли рішення звернутися до керівництва РП посприяти у забороні вільного пересування на цій ділянці й проведення чергового "прочісування" місцевості.