неділю, 25 жовтня 2009 р.

Президент США оголосив епідемію вірусу А/H1N1 національним лихом

КИЇВ, 24 жовтня. (УКРІНФОРМ). Президент США Барак Обама підписав декларацію, що оголошує епідемію вірусу грипу А/H1N1 2009 року національним лихом. Відповідну заяву поширила адміністрація президента, повідомляє УКРІНФОРМ із посиланням на РІА Новини.



Жертвами епідемії у США стали вже більше тисячі осіб, загальна кількість хворих перевищила мільйон людей.

Декларація за визнанням вірусу A/H1N1 національним лихом наділяє медичні заклади країни великими повноваженнями з боротьби зі спалахом епідемії і дозволить їм вживати надзвичайних заходів завдяки федеральній програмі.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, кількість летальних випадків унаслідок зараження вірусом грипу А/H1N1 у світі станом на 17 жовтня наблизилася до п'яти тисяч, кількість випадків зараження вірусом становила 414 тисяч.

Вірус грипу A/H1N1 розпочав свою "ходу" у США та Мексиці. Новий штам епідеміологи називають "каліфорнійським", а жителі - "свинячим". Людина, яка уперше зіткнулася з новим типом вірусу грипу, не має до нього імунітету. За короткий період часу грип A/H1N1 охопив безліч країн, а у червні ВООЗ оголосила про найвищий - шостий - рівень небезпеки.