середу, 21 жовтня 2009 р.

Австралія має намір у найкоротші строки вивести війська з Афганістану

КИЇВ, 21 жовтня. /УКРІНФОРМ/. Австралія розглядає можливість у "найкоротші строки" завершити свою участь в операції міжнародної коаліції в Афганістані. З такою заявою виступив у середу глава австралійського Міністерства оборони Джон Фолкнер (John Faulkner), повідомляє УКРІНФОРМ з посиланням на AFP.

За словами Фолкнера, розробку плану з виведення з Афганістану австралійського контингенту, який налічує близько півтори тисячі військовослужбовців, уже розпочато. Раніше Австралія не називала жодних попередніх строків завершення операції в Афганістані.

"Я звернувся до командування наших Збройних сил за рекомендаціями, які дадуть змогу нам у найкоротші строки завершити операцію в Афганістані, будучи при цьому впевненими в тому, що ми гідно виконали нашу важливу місію", - сказав Фолкнер.

Про плани виведення свого контингенту Австралія повідомила на фоні обговорення заяви командувача коаліційних сил в Афганістані Стенлі Маккрістала, який наполягає на необхідності відправки в цю країну додаткових сил. Маккрістал попросив підкріплення в 30-40 тисяч осіб, попередивши, що в іншому разі коаліція не може розраховувати на успішну боротьбу з "Талібаном".

Глава Міноборони Австралії визнав, що заплановане виведення військ вплине на втілення в життя плану Маккрістала. "Це ключове питання, що стоїть перед нами, і ми обговорювали його з командувачем Збройних сил і ВПС", - сказав Фолкнер, не уточнюючи, чи вдалося в ході переговорів виробити хоч якесь прийнятне рішення.