пʼятницю, 30 жовтня 2009 р.

В Україні таки розпочалася епідемія грипу А/Н1N1

ТЕРНОПІЛЬ, 30 жовтня. /Олег Снітовський - УКРІНФОРМ/. Підтвердилися песимістичні прогнози медичних експертів: в Україні таки розпочалася епідемія високопатогенного грипу А/Н1N1.

Про це повідомлено сьогодні на прес-конференції в Тернополі за участю вищого керівництва Міністерства охорони здоров'я України. Кореспондент УКРІНФОРМу передає, що вчора пізно увечері закінчила свою роботу представницька нарада провідних фахівців медичної галузі, котрі констатували, що у населених пунктах України почалася епідемія так званого "Каліфорнійського" або ж - "свинячого" грипу.

За словами міністра охорони здоров'я України Василя Князевича, на місцях створюватимуться надзвичайні протиепідемічні комісії, як це вже зроблено у Тернополі. Імовірно, карантинні заходи будуть продовжені. Щодо боротьби із вірусом, то за словами міністра, українські медики завдяки тісним контактам із своїми зарубіжними колегами володіють всією методикою боротьби із Каліфорнійським грипом. Головне - завчасно виявити симптоми хвороби і звернутися за допомогою до лікарів.