пʼятницю, 30 жовтня 2009 р.

Погода на вихідні: в Україну прийдуть морози

КИЇВ, 30 жовтня. /Віктор Чухліб - УКРІНФОРМ/. У наступні вихідні - суботу, 31 жовтня, та неділю, 1 листопада - в Україні переважатиме холодна погода з мінусовими показниками температури - як уночі, так і вдень. Про це кореспондентові УКРІНФОРМу повідомили синоптики Українського гідрометцентру.



Згідно з прогнозом метеорологів, у ці дні на більшій частині території країни стоятиме холодна погода з температурою вночі 2-7° морозу, на Лівобережжі при проясненнях до 10° морозу, вдень від 1° морозу до 4° тепла. На південному узбережжі Криму термометри реєструватимуть уночі 2-7° тепла, вдень 4-9°; на високогір'ї Карпат уночі 7-12° морозу, вдень 2-7° нижче нуля. У суботу у південній частині ртутний стовпчик термометрів стрибатиме вночі від 2° морозу до 3° тепла, вдень термометри покажуть 1-6° вище нуля.

Вітер північно-східний, 7-12 м/с, в Криму та Приазов'ї, а 1 листопада у південній та східній частинах пориви до 15-20 м/с. Буде без істотних опадів, лише 1 листопада у південних областях та в Криму пройдуть невеликі дощі.

У Києві та області на вихідні також переважатиме холодна без істотних опадів погода. Температура повітря вночі 2-7° морозу, вдень від 1° морозу до 4° тепла. Вітер північно-східний, 7-12 м/с.

Тривалість світлового дня в неділю становитиме 9 годин 45 хвилин.