четвер, 29 жовтня 2009 р.

Медичні чиновники з Тернополя відкидають зв'язок між сміттєвою проблемою та епідемією грипу

ТЕРНОПІЛЬ, 28 жовтня. /Олег Снітовський - УКРІНФОРМ/. Тривала проблема із своєчасним вивезенням сміття і нинішньою епідемією грипу в Тернополі не взаємопов'язана. Принаймні, передає із посиланням на прес-службу міськради кореспондент УКРІНФОРМу, так стверджувалось на черговому засіданні міської надзвичайної протиепідемічної комісії.



За інформацією головного державного санітарного лікаря Тернополя Володимира Паничева, рівень захворюваності на ГРВІ та грипоподібні захворювання у місті дещо стабілізувався. У структурі хворих спостерігається зменшення частки дітей. За словами начальника управління охорони здоров'я міської ради Василя Бліхаря, у Тернополі трапилось два летальних випадки, які пов'язані із ускладненням гострих вірусних інфекцій пневмонією.

Медичні чиновники наголосили, що жодного зв'язку між епідемією грипу та складною ситуацією, яка виникла влітку цього року у зв'язку з неможливістю вивезення сміття з Тернополя, немає. Хоча у місті, котре не один місяць жило серед випарів побутового сміття біля багатоквартирних будинків, мешканці все частіше скаржаться на свій імунітет, ослаблений шкідливим впливом відходів.