неділю, 25 жовтня 2009 р.

"Артеківською справою" від сьогодні займатиметься ГПУ

КИЇВ, 24 жовтня. /УКРІНФОРМ/. Справу про розбещення неповнолітніх від сьогодні розглядатиме Генеральна прокуратура. Про це повідомив заступник Генпрокурора Віктор Пшонка, передає УКРІНФОРМ із посиланням на 5 канал.



У Генпрокуратурі відзвітувала слідчо-оперативна група, яка веде "артеківську справу". Генеральний прокурор дав вказівку вилучити справу у МВС і передати її до органів прокуратури. Слідчу групу поки що не розпускають.

Надалі кількість оперативників у справі визначатиме слідчий ГПУ.

"Всі ті матеріали, які знаходяться в цій справі, де не порушені кримінальні справи, але в подальшому буде прийняте процесуальне рішення, також з цією справою передаються до органів прокуратури. (...) Батько дітей заарештований, термін перебування його під вартою подовжено, більше обвинувачених по цій справі поки що немає", - заявив заступник Генпрокурора Віктор Пшонка.

Водночас заступник міністра внутрішніх справ України Петро Коляда зазначив: "Менше балачок буде навколо цієї справи, що хтось необ'єктивно буде її розслідувати. Якщо буде потреба, то ми залишимо в тому ж складі слідчо-оперативну групу, але вже під керівництвом слідчого прокуратури вони будуть працювати".

До директора "Артека" Бориса Новожилова, який лікується у "Феофанії", приставили охорону МВС. Про це повідомила речниця Новожилова. За її словами, від учорашнього вечора біля палати директора "Артека" чергують двоє міліціонерів у цивільному.