пʼятницю, 23 жовтня 2009 р.

Япончика можуть перепоховати?

КИЇВ, 23 жовтня. (УКРІНФОРМ). У Москві продовжуються суперечки з приводу можливості перепоховання кримінального авторитета В'ячеслава Іванькова (Япончика). З таким проханням у відкритому листі до прем'єр-міністра РФ Володимира Путіна звернувся москвич Ігор Моїсеєв. Однак ряд російських парламентаріїв уже висловилися проти цієї ініціативи, повідомляє УКРІНФОРМ з посиланням на російські ЗМІ.

У відкритому листі І.Моїсеєв, який називає себе "громадянином і патріотом", констатує, що бандитів не можна ховати з почестями і поряд з нормальними людьми. Автор листа вважає іронією долі те, що могила Япончика знаходиться поряд з місцем поховання знаменитого російського актора, композитора і поета Володимира Висоцького.

Представники верхньої і нижньої палат російського парламенту вважають, що перепоховання Япончика буде порушенням законодавства.

Як повідомляв УКРІНФОРМ, "злодія в законі" В'ячеслава Іванькова на прізвисько Япончик поховали 13 жовтня на Ваганьковському кладовищі поряд з могилою матері, неподалік від Сергія Єсеніна, Володимира Висоцького й Олександра Абдулова. Московську громадськість обурили пишні похорони представника кримінальних кіл і місце його поховання.