пʼятницю, 23 жовтня 2009 р.

Спеціалісти почали розробляти проект тунелю під Дніпром у Києві

КИЇВ, 22 жовтня. (УКРІНФОРМ). Тема проекту тунелю під Дніпром матиме практичне продовження, повідомляє УКРІНФОРМ. Як заявив генеральний директор комунальної корпорації "Київавтодор" Георгій Глінський виданню "Комсомольская правда в Украине", в 2016 році у Києві з'явиться тунель під Дніпром завдовжки сім кілометрів.

За словами Г. Глінського, днями французькі спеціалісти почали розробляти проект тунелю під Дніпром. Ідеєю зацікавився Європейський банк. Щоб робота просувалася швидше, Києву виділили безплатний гранд на суму 215 тисяч доларів. "Навесні чекаємо від французів презентації проекту", - сказав гендиректор "Київавтодору".

За задумом архітекторів, в'їзд у семикілометровий тунель під Дніпром буде на Броварському шосе, а виїжджатимуть на поверхню автомобілі в районі бульвару Тараса Шевченка. Протягом години нова дорога зуміє пропустити близько шести тисяч машин. З метою безпеки їздити під землю дозволять лише легковим автомобілям.

Як розповів керівник "Київавтодору", велетенський тунель реально побудувати за 45 місяців. На здійснення проекту дороги під Дніпром потрібно 3 мільярди гривень.