середу, 21 жовтня 2009 р.

Росія обіцяє не стояти на заваді вступу до ЄС нових країн

МОСКВА, 20 жовтня. (Ігор Соловей - УКРІНФОРМ ). Росія обіцяє не стояти на заваді вступу до ЄС нових країн, у тому числі із Східної Європи. Про це президент Росії Дмитро Медведєв сказав сьогодні, виступаючи у Парламенті Сербії, повідомляє власний кореспондент УКРІНФОРМу в РФ з посиланням на виступ глави Російської держави, що транслювався у прямому ефірі телеканалу "Вести".

"Ми вже маємо стратегічне партнерство з Євросоюзом. Воно покликане стати однією із несучих опор нової Європи. У нас немає і не може бути ніякої алергії на вступ до ЄС нових членів, у тому числі із Східної Європи", - сказав Д. Медведєв.

За його словами, для Росії головне, щоб нові члени ЄС розвивали добрі відносини з Росією, і це не завдавало шкоди міжнародному співробітництву Москви.

Д. Медведєв вкотре виступив з ініціативою приступити до підготовки та підписання договору про Європейську безпеку. За його словами, це необхідно усім країнам, незалежно від того, до яких союзів вони приєднуються.

Крім цього, він запевнив, що Росія готова до гармонізації відносин із США та іншими західними партнерами, включаючи НАТО. "У європейських та світових справах настав час для того, щоб намагатися змінити міжнародний клімат. Сприятливим для цього, я вважаю і поворот США у бік правових переговорних позицій - у цілому на користь багатосторонньої дипломатії", - сказав Д. Медведєв.