четвер, 22 жовтня 2009 р.

"Перший канал" розфарбує фільми "Волга-Волга" і "Веселі хлопці"

КИЇВ, 21 жовтня. / УКРІНФОРМ /. Класичні радянські фільми "Волга-Волга", "Веселі хлопці", "Підкидьок" і деякі інші проходять процес реставрації та колоризації, повідомляє УКРІНФОРМ із посиланням на РІА Новости.

"На відміну від роботи з фільмом "В бій ідуть одні "старики"", який відносно непогано зберігся, тут йдеться саме про реставраційні роботи, оскільки негативи картин знаходяться у плачевному стані", - зазначають у прес-службі "Першого каналу".

Представники телеканалу особливо підкреслюють, що мова не йде про створення нових версій фільму, оскільки ніякого втручання в режисерський задум, монтаж і звукове оформлення не планується.

Передбачається, що повномасштабні реставраційні роботи допоможуть розширити аудиторію відомих картин, і це "по суті дасть їм нове життя".

Коли оновлені фільми буде представлено на суд глядачів, поки не повідомляється.

Нагадаємо, що 2009 року в переддень Дня Перемоги випущено кольорові версії телевізійних фільмів "17 миттєвостей весни" і "В бій ідуть одні "старики"".

Реакція на колоризацію радянської класики була неоднозначною. Так, організація "Комуністи Петербурга та Ленінградської області" вважають розфарбованого Штірліца фальсифікацією історії. 13 травня лідер організації Сергій Малінкович організував "Рух проти колоризації та спотворень радянського кіно". Метою цієї організації є боротьба проти кольорових версій радянських кінофільмів.