середу, 21 жовтня 2009 р.

У Харківській області затримано при перетині кордону міліціонера, підозрюваного у наркоторгівлі

ХАРКІВ, 20 жовтня. /Світлана Лігостаєва - УКРІНФОРМ/. Міліціонера, підозрюваного у наркоторгівлі, затримано при перетині українсько-російського кордону, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу. Як розповів на прес-конференції начальник обласного управління СБУ Андрій Мухатаєв, затриманий - колишній заступник начальника Харківського міського управління міліції Олександр Кошель - безуспішно намагався вчинити опір і втекти. Проти нього порушено кримінальну справу, вирішується питання про утримання під вартою.

У розшуку ще один співробітник міліції, підозрюваний у торгівлі наркотиками. У нас повне порозуміння з ГУ МВСУ в Харківській області, сказав А. Мухатаєв. Наприклад, у затриманні на кордоні брали участь співробітники центрального апарату і внутрішньої безпеки МВС.

Як повідомили в Центрі громадських зв'язків облуправління міліції, О. Кошеля звільнено з органів внутрішніх справ за дискредитацію звання працівника правоохоронних органів.

Як повідомляв УКРІНФОРМ, співробітники СБУ і прокуратури Харкова на початку жовтня викрили і поклали край діяльності міжрегіональної злочинної групи в сфері наркобізнесу. Лідер злочинної групи - заступник начальника відділу по боротьбі з незаконним обігом наркотиків ГУ МВСУ в Харківській області. Разом із ним затримано начальника відділення кримінальної міліції у справах неповнолітніх, який організував збут наркотиків серед молоді. Затримано й інших учасників злочинної групи: постачальників макової соломки з сусідніх областей і виготівників опію. Шестеро учасників злочинного угруповання утримуються під вартою, щодо ще двох обрано підписку про невиїзд. Винним загрожує до десяти років позбавлення волі.