середу, 21 жовтня 2009 р.

Інститут філології та журналістики відкрито у Волинському національному університеті

ЛУЦЬК, 21 жовтня. /Зіновій Жижара - УКРІНФОРМ/. Активізує підготовку висококваліфікованих журналістcьких кадрів для роботи в редакціях газет, радіо й телебачення відтепер і Волинський національний університет імені Лесі Українки. Тут на базі філологічного факультету відкрито Інститут філології та журналістики, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу.

Створення такої структури в складі університету давно назріло, говорить його ректор, професор Ігор Коцан. Адже на філфаці уже ведеться підготовка фахівців за спеціалностями журналістика і видавнича справа та редагування. Тож відтепер є можливість не лише значно зміцнити матеріально-технічну базу такого навчання, а й поліпшити якісний склад викладачів. Уже запрацювала навчальна лабораторія журналістської майстеності. У майбутньому намічено відкрити інформаційний центр з радіостудією і телестудією, бібліотеку провідних регіональних і всеукраїнських газет.

Інститут філології та журналістики став уже сьомою структурою такого типу, що є у Волинському національному університеті імені Лесі Українки. Тут успішно функціонують інститут мистецтв, педагогічний інститут, науково-дослідний інститут Лесі Українки, інститут Польщі, інститут фізичної культури і здоров'я.