неділю, 25 жовтня 2009 р.

Юлію Тимошенко висунуто кандидатом на посаду Президента України

КИЇВ, 24 жовтня. /УКРІНФОРМ/. Делегати IX з'їзду Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" одностайно проголосували за висунення кандидатом у президенти Юлії Тимошенко. Про це заявив перший віце-прем'єр-міністр Олександр Турчинов зі сцени на майдані Незалежності.


"Ми демократично разом маємо проголосувати за єдину пропозицію, яка лунала сьогодні на майдані, а саме - за висунення кандидатом у президенти України Юлії Тимошенко... Рішення прийнято одноголосно", - сказав О.Турчинов.

Як повідомлялося, на з'їзд "Батьківщини" на майдані Незалежності в Києві зібралися делегати і десятки тисяч громадян України. На порядку денному з'їзду стоїть одне питання - висунення лідера ВО "Батьківщина" Юлії Тимошенко кандидатом на посаду Президента України.

На підтримку Ю.Тимошенко виступили відомі політики, громадські діячі, митці. Серед них - перший президент незалежної України Леонід Кравчук, заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко, голова фракції БЮТ у парламенті Іван Кириленко, голова Народного Руху України Борис Тарасюк, голова Національного паралімпійського комітету Валерій Сушкевич, президент Національної академії наук України, Герой України Борис Патон, генеральний директор АНТК імені Антонова Дмитро Ківа, ректор НТУ "КПІ" Михайло Згуровський, народні артисти України Ніна Матвієнко, Тарас Петриненко, Олександр Пономарьов та інші.

Крім того, на пропозицію Олександра Турчинова ухвалено рішення не закривати з'їзд і продовжити його до завершення президентської кампанії.