середу, 21 жовтня 2009 р.

У Австралії п'явка допомогла розкрити злочинне пограбування

КИЇВ, 21 жовтня. (Людмила Артюх - УКРІНФОРМ). Поліцейські австралійського штату Тасманія змогли довести провину грабіжника завдяки п'явці, повідомляє УКРІНФОРМ із посиланням на AP.

У 2001 році до будинку 71-річної мешканки Тасманії Фей Олсон залізли двоє зловмисників у чорних костюмах. Прив'язавши господиню до стільця, злодії вкрали її грошові заощадження. На місці події поліцейські знайшли лише п'явку, що лежала поруч із пограбованим сейфом.

П'явка була повна крові, проте хазяйка житла запевнила, що не була укушена. Поліцейським окрім кровососа більше не вдалося знайти жодного доказу. З цієї причини злочин залишався нерозкритим.

Проте нещодавно у Австралії був заарештований 54-річний Пітер Кеннон за звинуваченням у торгівлі наркотиками. У чоловіка було взято зразок ДНК та перевірено по комп'ютерній базі даних. Результати підтвердили збіг його аналізів із кров'ю, що була взята з п'явки. Під тиском доказів заарештований зізнався у пограбуванні 2001 року. У результаті зловмисникові загрожує 21 рік ув'язнення.

Експерт судової медицини Саллі Култі розповідає, що це перший випадок, коли розслідувати злочин допоміг аналіз ДНК крові людини, виявленої через "посередництво" кровососа.