неділю, 25 жовтня 2009 р.

У Криму під виглядом релігійної організації діяло екстремістське угрупування

СІМФЕРОПОЛЬ, 23 жовтня. /Гульнара Курталієва - УКРІНФОРМ/. Службою безпеки України спільно з міліцією в Криму на території Бахчисарайського, Сімферопольського, Нижньогірського і Білогірського районів проведено спецоперацію по припиненню протиправної діяльності екстремістського формування, що діяло під виглядом релігійної організації.



Як повідомили у прес-службі СБУ, під час обшуків у приміщеннях керівника й інших членів організації вилучено автомат Калашникова з патронами до нього, вибухівку пластид із електродетонаторами, незареєстровану мисливську рушницю і кілька "обрізів" 16-го калібру, а також компоненти для виробництва вибухових пристроїв.

Крім цього, знайдено пропагандистську літературу екстремістського характеру та матеріали, пов'язані з характеристикою зброї, методикою виготовлення і використання саморобних вибухових пристроїв, навчанням тактиці виживання і ведення бойових дій в умовах гірсько-лісової місцевості та населених пунктів і протидії спецпідрозділам, а також карти місцевості та плани екстремістських дій із використанням зброї.

За інформацією прес-служби СБУ, затримано 5 осіб, одна з яких знаходилася в розшуку за скоєні злочини.

Як повідомили у СБУ, 3 жовтня цього року Службою безпеки спільно з міліцією вже затримано 3 учасника цієї організації, у яких вилучено вогнепальну зброю і боєприпаси. Тоді ж у гірській місцевості одного з районів Криму було виявлено 2 законспірованих схованки, де зберігалися вибухівка, холодна зброя, запас їжі та камуфляжний одяг. Під час затримання екстремісти чинили озброєний опір правоохоронцям, внаслідок чого одного з членів організації було легко поранено.

Коментуючи проведену в Криму операцію, глава СБУ Валентин Наливайченко підкреслив, що всі дії СБУ спрямовані на недопущення створення в Україні екстремістських організацій і незаконних арсеналів зброї, які можуть загрожувати безпеці громадян.