пʼятницю, 23 жовтня 2009 р.

Британська дослідниця назвала істинну причину смерті Леніна

КИЇВ, 23 жовтня. (Людмила Артюх - УКРІНФОРМ). Британська дослідниця, відомий історик Хелен Раппапорт стверджує, що основною причиною смерті вождя пролетарської революції Володимира Ульянова-Леніна була венерична хвороба, передає УКРІНФОРМ із посиланням на The Telegraph.

У своїй новій книзі під назвою "Конспіратор: Ленін у вигнанні" Раппапорт наголошує, що у лідера більшовиків спостерігалися всі класичні симптоми сифілісу, враховуючи і прогресивний параліч.

"Багато хто з радянського керівництва знав про захворювання, але публічні виступи на цю тему були заборонені під страхом страти," - стверджує дослідниця.

Центральну частину дослідження Хелен Раппапорт - експерта в галузі російської історії та члена низки престижних наукових товариств - займає звіт видатного російського фізіолога Івана Павлова, який стверджував, що Ленін страждав від сифілісу мозку.

Згідно з офіційною версією, яка була оприлюднена радянською владою після смерті політика, причиною смерті Леніна були наслідки трьох інсультів, а також травми, яких він зазнав у результаті замаху на нього у 1918 році.