вівторок, 20 жовтня 2009 р.

Юрій Луценко заявляє, що адвокати потерпілих дітей в "артеківській справі" вимагають у нардепа хабар

КИЇВ, 20 жовтня. (Майя Заховайко - УКРІНФОРМ). Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко не виключає, що у справі про розбещення неповнолітніх дітей в "Артеку" можлива версія штучного створення доказів з метою отримання матеріального зиску потерпілою стороною. Про це він заявив, коментуючи інформацію щодо скандалу навколо розбещення дітей за участю працівників "Артеку" та нардепів, передає кореспондент УКРІНФОРМу.

Юрій Луценко висловив сумнів, що слідство прийме рішення про перевірку на поліграфі учасників її справи. За його словами, результати цього тесту - лише "консультативний дорадчий матеріал, який слідство бере до уваги в ході розслідування. При цьому міністр наголосив, що перевірку на поліграфі за участю потерпілих дітей проводили без міліції, і під час неї були присутні лише мати, адвокат, педагог та, власне, діти.

Окрім того, Юрій Луценко заявив, що за останні два дні співробітники Міністерства внутрішніх справ зафіксували контакти адвокатів потерпілої сторони з одним з підозрюваних у причетності нардепів, які вимагали від депутата 2 мільйони доларів. За словами міністра, ця сума начебто мала бути сплачена за те, щоб "потерпілі діти перестали пізнавати нардепа".

Юрій Луценко заявив, що факти вимагання хабара були зафіксовані на аудіо- та відео- у відповідності до Кримінально-процесуального кодексу.