неділю, 25 жовтня 2009 р.

У селі Солгон Красноярського краю відмовилися переходити на зимовий час

КИЇВ, 24 жовтня. (УКРІНФОРМ). Близько 700 жителів села Солгон Ужурського району Красноярського краю вже три роки живуть тільки за зимовим часом і в ніч на неділю не переводитимуть стрілки годинників на годину назад, повідомляє УКРІНФОРМ з посиланням на ІТАР-ТАСС.



Як розповів журналістам директор місцевого господарства "Солгонське" Борис Мельниченко, він видав свій "декрет", яким відмінив перехід на літній час для всіх співробітників сільгосппідприємства. Причина такого рішення в основному економічна.

Раніше в перші дні після переведення стрілок надої в цьому великому тваринницькому господарстві падали в середньому на півтори тонни молока на добу. Адже коровам не поясниш, чому їх починають доїти пізніше ніж зазвичай, а навесні ні з того ні з сього починають "приставати" з доїнням на годину раніше, пояснює Мельниченко. Втрати були очевидні.

Тепер у селі живуть тільки за "солгонським часом". Худоба спокійна, надої не падають, малюки не канючать від втрати часу "весняного" сну... Різницю, що утворилася в часі, солгончанам доводиться враховувати тільки при виїзді за межі села.