вівторок, 20 жовтня 2009 р.

Науковці запропонували новий спосіб пошуку інопланетян

КИЇВ, 20 жовтня. (Людмила Артюх - УКРІНФОРМ). Вчені винайшли новий спосіб пошуку "розумних форм життя" у Всесвіті, повідомляє УКРІНФОРМ із посиланням на New Scientist.

Команда астрономів з Паризької обсерваторії Meudon вирішила шукати "інопланетян", вираховуючи у космосі ступінь забруднення навколишнього середовища.

Дослідники наголошують, що хлорфторвуглеці - хімічні речовини, що формуються тільки штучним шляхом, є безперечним доказом присутності розвиненої цивілізації на тій чи іншій планеті.

Для "вираховування" подібних хлорфторвуглеців дослідникам необхідний чутливий інфрачервоний телескоп нового покоління, а його розробки у даний час перебувають тільки в експериментальній стадії. Саме тому автори теорії не мають змоги почати пошуки розумних форм життя вже зараз.

"Це дуже "нестандартна" та цікава ідея, яка може суттєво допомогти у пошуку передових цивілізацій", - заявила професор Ліза Калтенегер з Гарвардського університету.

Нагадаємо, у серпні поточного року повідомлялося, що в Австралії почав діяти веб-сайт, через який усі бажаючі можуть надіслати короткі текстові повідомлення у відкритий космос.