середу, 21 жовтня 2009 р.

Уряд проситиме Президента терміново накласти вето на закон України про підвищення соціальних стандартів

КИЇВ, 21 жовтня. (Костянтин Соловчук - УКРІНФОРМ). Кабінет Міністрів України звернеться до Президента Віктора Ющенка, щоб він терміново наклав вето на прийнятий учора Верховною Радою закон про підвищення соціальних стандартів. Про це заявила, відкриваючи сьогодні засідання уряду, Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко, підкресливши при цьому, що названий закон повністю руйнує всю фінансову систему України, передає кореспондент УКРІНФОРМу.

"Уряд проситиме Президента терміново, не чекаючи 15 днів, накласти вето на цей закон", - зазначила Прем'єр-міністр. Вона наголосила, що для реалізації законопроекту необхідно додатково закумулювати понад 100 млрд грн. "Прийняття цього закону є для країни абсолютно катастрофічним і передбачає емісію більш ніж 100 млрд грн. У державному бюджеті таких грошей і близько немає", - заявила глава уряду.

Вона додала, що закон про підвищення соцстандартів призведе до зростання інфляції, а також падіння курсу гривні.

При цьому Юлія Тимошенко звинуватила лідера Партії регіонів Віктора Януковича у популістських діях, які повністю зруйнують фінансову систему держави. Вона запросила лідера ПР на засідання уряду, на якому пообіцяла пояснити йому ази економіки і фінансів.