середу, 21 жовтня 2009 р.

США незабаром розмістять у Польщі ракети "Петріот" у бойовій версії

ВАРШАВА. (Юрій Банахевич - УКРІНФОРМ). У Польщі незабаром буде розташовано американську батарею ракет протиповітряної оборони "Петріот" у бойовій версії. Про це повідомив заступник міністра оборони РП Станіслав Коморовський після зустрічі у Варшаві зі своїм американським колегою Александром Вершбоу, передає власний кореспондент УКРІНФОРМу.

Згідно з інформацією чиновника, цю батарею можна буде включити в польську систему протиповітряної оборони країни.

Заступник міністра оборони РП також зазначив, що А.Вершбоу надав йому детальну інформацію про нові плани Вашингтона щодо системи ПРО в Європі. С.Коморовський поінформував, що наступного тижня відбудеться наступний раунд переговорів щодо статусу американських військ у Польщі.

Як повідомляв УКРІНФОРМ, 17 вересня цього року адміністрація президента США Барака Обами офіційно відмовилася від планів колишнього глави Білого Дому Джорджа Буша розташувати елементи стратегічної системи ПРО в Польщі та Чехії. Натомість Вашингтон запропонував розмістити на кораблях в Середземному морі та на мобільних платформах в ряді країн Європи ракети середнього та короткого радіусу дії типу SM-3. Серед найбільш вірогідних кандидатів на розташування американських елементів ПРО в Європі у США називають Польщу.