вівторок, 24 квітня 2012 р.

Названий перший користувач Wikipedia, що вніс в енциклопедію мільйон виправлень

Уперше в інтернет-енциклопедію Wikipedia ввів більш як мільйон виправлень один користувач - американець Джастін Непп з Індіанаполісу.

Про це повідомляє Lenta.ru.

"Тридцятирічний американець закінчив Університет Індіани, отримавши ступені з філософії та політології. Найбільше виправлень він вніс до статтей про політику, філософію і масову культуру", - говориться у повідомленні.

За словами Неппа, до участі у проекті його підштовхнула раптова втрата роботи. Він почав редагувати онлайн-енциклопедію 6 березня 2005 року.

Серед найбільш плідних редакторів англомовної версії енциклопедії виявився також Ніл Едвардс з Уельса, який вніс понад 625 тисяч виправлень. У російськомовній Wikipedia перше місце за кількістю виправлень посів користувач з ніком Ilya Mauter, авторству якого належить 125 тис. виправлень.

Онлайн-проект Wikipedia почав роботу 2001 року. Наповнюють енциклопедію редактори-добровольці, число яких у всьому світі перевищує 90 тис. У списку сайтів світу, які найбільше відвідуються, інтернет-енциклопедія посідає п'яте місце.

Утім, нещодавно повідомлялося, що близько 60% статей про компанії в Wikipedia містять помилки.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1722357

1 коментар:

  1. Що можна сказати - МОЛОДЕЦЬ... Нехай і надалі вистачає натхнення виправляти помилки...

    ВідповістиВидалити

Коментувати: