четвер, 26 квітня 2012 р.

Історичний центр Києва очищають від реклами

Станом на 25 квітня в центральній частині столиці демонтовано 146 рекламних носіїв. Усього в місті стане на 543 конструкції менше.

Про це повідомили в Головному управлінні з питань реклами КМДА.

"Центр Києва без реклами має значно кращий вигляд. Нарешті столиця відновлює свою привабливість: на Софіївській або Михайлівській площах зараз можна побачити красиву міську перспективу й архітектурні пам'ятники, а не рекламні щити", - констатував заступник голови міськдержадміністрації Олександр Пузанов.

Він додав, що всі дозволи на розміщення реклами в історичному центрі були видані в 2007-2010 роках, коли тогочасне керівництво міста не дуже займалося створенням комфортного міського середовища.

Однак, за словами Пузанова, діюча Концепція розвитку зовнішньої реклами передбачає раціональне планування рекламної інфраструктури з урахуванням містобудівних умов, історичних і природно-географічних факторів.

Протягом трьох місяців спеціалісти КП "Київреклама" демонтували 403 рекламні засоби, які були встановлені нелегально.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/istorichniy_tsentr_kie_va_ochishchayut_vid_reklami_1723085

2 коментарі:

  1. Рекламу слід прибрати не тільки з історичної частини міста, вона взагалі - досить непривабливе явище сучасних міських пейзажів... Рекламні щити, розміщені вздовж доріг не тільки відволікають водіїв, а й опосередковано можуть спричинити аварійну ситуацію....

    ВідповістиВидалити
  2. Перенасиченість рекламою - дратує, але її відсутність - теж якось нудно...

    ВідповістиВидалити

Коментувати: