середу, 4 квітня 2012 р.

Зимовий сезон у «Мигово» закрито. А погода проти!

Цими вихідними Карпати мліли від міцних обіймів зими. Морози цілодобово, снігу – хоч відбавляй, умови для зимового спорту – несподівано ідеальні! Календарне ж планування – невблаганне. На гірських курортах офіційний лижний сезон закрито, потокове обслуговування – згорнено.
В гірськолижно-туристичному комплексі «
Мигово», наприклад, що в селі Мигове Вижницького району Чернівецької області, офіційне закриття зимового сезону відбулося ще 20 березня. Щоправда, тоді погодні умови виразно про це свідчили. Упевнено весняна, сонячна погода прогрівала повітря до +18 градусів, роздягаючи гірськолижників до футболок, перетворюючи підгірний сніг на в`язке місиво.
Саме тоді у «Мигово» було проведено перше всеукраїнське змагання журналістів з гірськолижного спорту, в якому взяли участь і представники
Укрінформу. Загалом у перегонах з гірськолижного слалому взяло участь більш як 20 учасників - представники 8 регіонів України: Києва і Київської області, Донецької й Полтавської областей, журналісти з Вінниці, Харкова, Кіровограда, Одеси і Чернівців.
Перше місце, щоправда, тоді було не за укрінформівцями: продемонструвавши найкращий час у заліковому швидкісному слалом-спуску, його виборола журналістка вінницького обласного тижневика «Кур'єр» Тетяна Чуркіна. Але загалом серед призерів змагання все ж таки був і представник нашого агентства - оглядач Редакції економічної інформації Укрінформу Валерій Барський, котрий заслужено виборов спецприз змагань - «За волю до перемоги».
Загалом, 7-й гірськолижний сезон ГТК «
Мигово», за словами виконавчого директора цього курортного закладу Ярослава Пацарнюка, був успішним. Популярність безпечного й доступного курорту на підніжжі гори Мала Кічера невпинно зростає. Окрім українців, все більше облюбовують його туристи з Росії та сусідньої Румунії.
Та й саме позиціонування «Мигово» як курортного закладу сімейно-корпоративного типу має до того підстави: дві його снігові траси є майже ідеальними для лижників-початківців та родинного «слалому». Тому цілком логічним стане відкриття тут наступного сезону другої  – тепер вже дитячої лижної спортивної школи. Нині гірськолижною підготовкою відпочиваючих опікуються професійні спортсмени школи інструкторів «Каштан-Чернівці».
Разом з тим, зазіхає «Мигово» й на професійні спортивні перспективи: цьогоріч його траси номіновані на одержання міжнародного сертифікату, котрий дасть змогу проводити тут відповідні змагання з паралімпійскьих зимових видів спорту.
А про очікування зростаючих туристичних інтересів до «Мигово» свідчить і активна забудова схилів сусіднього гірського узвишшя новими оригінальними дерев'яними котеджами, звідки траси курорту постають у всій красі. Відтак нинішня «потужність» курорту – 1 тисяча місць для проживання – невдовзі відповідатиме удвічі більшим можливостям лижних трас. Останні дозволяють оздоровлюватися водночас 2 тисячам відпочиваючих.
Загалом же, сам карпатський туристичний сезон не припиняється, він лише міняє свої барви. Вже 18 квітня в «Мигово» – відкриття сезону літнього. Відкриття – тільки офіційне, бо неофіційна зима до травня, схоже, й не збирається виселятися з передгір`я Карпат. Однак коли це станеться, до послуг туристів уже готові піші, кінні, велосипедні прогулянки, подорожі на квадроциклах, всюдиходах, екстремальні сплави на човнах і байдарках гірськими річками.
А зараз – у квітні – спортивна громадськість вимагає продовження лижного банкету!