понеділок, 23 квітня 2012 р.

Арабські туристи витрачають в Європі мільйони на шоколад

Туристи з країн Перської затоки витрачають в Європі мільйони доларів на... шоколад. Кожна людина в середньому залишає близько $3 тис у магазинах, які торгують саме цими ласощами.

Як розказав Навваф аль-Анзі, британець арабського походження, який працює гідом з арабськими тургрупами, найбільшим марнотратством і при цьому розбірливістю відзначаються ласуни з Кувейту, повідомив телеканал "Аль-Арабія".

"Піддані емірата завжди полюють за новими видами шоколаду. Одному кувейтскому туристу в лондонському магазині було представлено 10 нових видів на вибір, так він у результаті придбав по 15 коробок кожного виду, заплативши за покупку $4 тис".

Утім, нерідко суми покупок перевищують і $8 тис, особливо якщо вони робляться у таких фешенебельних магазинах, як "Херродс".

Найбільшою популярністю у багатих арабів користується дорогий шоколад виробництва Швейцарії, Бельгії, Великої Британії та Німеччини.

Як говорять самі туристи, європейський продукт сильно відрізняється на смак від того, який виробляють в арабських країнах. Можливо, це не в останню чергу пов'язано і з наявністю консервантів, оскільки у шоколаду західного виробництва, як правило, маленький термін зберігання, а східний може зберігатися довго, що говорить не на користь якості останньго.

Крім того, багатьох солодощів, які полюбляють на Заході, в арабських країнах просто немає. Тому піддані багатих аравійських монархій, які приїжджають до Європи, прагнуть, насамперед, накупити гостинців для численних родичів і друзів, створюючи зайвий головний біль і собі, і митним службам.

Як правило, середня допустима вага багажу на одну людину, яка подорожує літаком, не перевищує 30 кг. І велику частину шоколадних подарунків, які займають по кілька десятків коробок на 100 кг і більше, араби змушені потім надсилати додому міжнародною поштою.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/arabski_turisti_vitrachayut_v_e_vropi_milyoni_na_shokolad_1721985

1 коментар:

Коментувати: