вівторок, 17 квітня 2012 р.

Молдова посіла восьме місце за кількістю жінок у бізнесі

Частка участі молдавських жінок у бізнесі становить 6,49% від чисельності працездатного населення країни. За цим показником Республіка Молдова посіла восьме місце серед 40 провідних країн світу.

Такі дані дослідження, проведеного компанією CNN спільно з Міжнародною організацією праці, наводить власний кореспондент УКРІНФОРМу в РМ.

"За показниками участі жінок у бізнесі (6,49%) Молдова випереджає чимало розвинутих держав Західної Європи", - зазначають автори дослідження.

Експерти з посиланням на молдавського доктора економічних наук Єлену Акулай зазначають, що "середній вік молдавських жінок, що займаються бізнесом, становить 45 років, а більшість з них дістали освіту в радянські часи, коли тотально заперечувалися основи вільної торгівлі та ринкових відносин".

Лідерами цього рейтингу виявилися Таїланд (18,64%), Болівія (14,19%) і Колумбія (12,4%), а замикають "турнірну таблицю" Норвегія, Люксембург, Франція і Росія, де середній відсоток участі жінок у бізнесі становить всього 1,2%.

Автори дослідження наводять і вельми несподіване порівняння: кількість мексиканських жінок, зайнятих в бізнесі (7,65%), в декілька раз перевищує показники Швеції - 1,87%.

Зінаїда Гурська, КИШИНІВ.
http://www.ukrinform.ua/ukr/news/moldova_posila_vosme_mistse_za_kilkistyu_ginok_u_biznesi_41738

1 коментар:

  1. Цікаво, що розвинуті країни опинилися в цьому списку на останніх місцях

    ВідповістиВидалити

Коментувати: